Friday, April 29, 2005
Wednesday, April 27, 2005
Cybernetics
Monday, April 25, 2005
Part of a song by T. S. Elliot, 1888–1965
Where is the life we have lost in living?
Where is the wisdom we have lost in knowledge?
Where is the knowledge we have lost in information?
T. S. Elliot 1834, choruses from
"The Rock", I
Friday, April 22, 2005
کتابخانه بریتانیا -4
درخواست کتاب در کتابخانه بریتانیا
مراجعین پس از آنکه در فهرست کتابخانه کتاب مورد نظر خود را یافتند، روی گزینه ای در کنار کتاب یا مجله ای که قصد درخواست دارند کلیک می کنند و فرمی را پر می کنند که در آن تاریخی مورد نظر خود برای دریافت و مطالعه کتاب، تالاری (و شماره صندلی) که مایلند در آن کتاب را مطالعه کنند را مشخص می کنند. این امکان وجود دارد که اقلامی را برای چند روز بعد سفارش داد (این کار را با تلفن یا ایمیل نیز می توان کرد). اگر ماده مورد نظر برای همان روز درخواست شود، معمولاً تحویل آن بین 1 تا 2 ساعت طول می کشد. بر روی میز هر خواننده یک چراغ قرمز کوچک قرار دارد که هنگامی که اقلام مورد درخواست وی از مخزن به میز امانت رسید و برای تحویل به وی آماده بود، توسط میز امانت روشن می شود به این معنی که خواننده می تواند برای دریافت آن اقلام به میز امانت مراجعه کند. این چراغ اگر توسط خواننده خاموش نشود پس از 90 دقیقه به صورت اتوماتیک خاموش می شود. زمانی که خواننده فرم درخواست را روی کامپیوتر در تالار مطالعه تکمیل کرده و ارسال می کند. کتابداران داخل مخزن آن را دریافت می کنند و بر روی برگه ای به شکل زیر چاپ می کنند. این برگه دارای بارکدی است که فرایند تحویل کتاب را ساده می کند. در مواردی که ماده مورد درخواست به دلیلی مثلاً گم شدن در مخزن وجود نداشته و کتابخانه نتواند آنرا به خواننده بدهد بر روی این برگه توضیح لازم را می نویسد تا میز امانت به خواننده علت ناتوانی کتابخانه در ارائه ماده را به متقاضی اعلام کند. مراجعه کننده می تواند این برگه را نگه دارد. در عکس فوق می توانید توضیخ "missing" را ببینید.
Thursday, April 21, 2005
Iranian movies in Australia
-The circle
-A time for drunk horses
Recently, the worst movie about Iran -prostitution behind the veil- was broadcasted through Australian TV. It was terrible and unreal. I am sure they select this kind of movies deliberately.
Tuesday, April 19, 2005
National library of Scotland
کتابخانه بریتانیا - 3
کتابخانه بریتانیا - 2
اصولاً کتابخانه بریتانیا به عنوان یک کتابخانه ملی کتابها را امانت نمی دهد اما اعضا می توانند تمامی مواد کتابخانه را در تالارهای قرائت کتابخانه مطالعه کنند. کتابخانه داری چندین تالار مطالعه است که مبنای تقسیم بندی آنها موضوعی و نیز بر اساس نوع مواد است از جمله تالارهای نسخ خطی، کتب نادر، نقشه ها، تالار علوم، علوم انسانی و از این قبیل. در داخل هر تالار قدری از منابع مرتبط (عموماً مرجع) به صورت قفسه باز در دسترس است. استفاده از بعضی چیزها نظیر ماژیک هایلات کردن در تالارها ممنوع است. هر میز مطالعه دارای یک چراغ مطالعه، یک پریز برق برای استفاده از کامپیوتر لپ تاپ و یک چراغ کوچک مربوط به میز امانت است. همچنین در طراحی این میزها امکانات لازم برای توسعه های آینده نظیر اتصال اینترنت در نظر گرفته شده است. مراجعین اجازه ندارند باخود کیف دستی یا کوله پشتی یا هر نوع کیفی از این قبیل به داخل تالارها ببرند. اما بردن کامپیوتر لپ تاپ، لوازم تحریر و کتاب و مجلات شخصی به داخل تالارها مجاز است. مراجعین برای حمل این اقلام به داخل تالارها از کیسه های نایلونی شفافی (تصویر زیر) استفاده می کننند که به تعداد فراوان در رخت کن وجود دارند. مراجعین موظف هستند هنگام ورود به تالار کارت عضویت خود را عرضه کنند و هنگام خروج از تالار نیز مامور جلوی درب، کتابها و لوازم شخصی آنها را وارسی می کند تا مبادا کتاب یا مجله ای از تالار خارج شود یا اینکه کسی صفحه ای از کتابی را پاره کرده و خارج کند (اما بازرسی بدنی قاعدتاً درکار نیست).
Monday, April 18, 2005
کتابخانه بریتانیا - 1
Thursday, April 14, 2005
internet in Iran
Thursday, April 07, 2005
Meta-search engines
Meta-search engines
- Dogpile
- Mamma
- MetaCrawler
- Ixquick
- ProFusion
- Vivisimo
- Kartoo
- KillerInfo
- Search
- All4One Searchallinone
- SurfWax
- Zworks